Return to Top Return to Top

INSCHRIJVEN

Wie kan zich inschrijven?

SAM hanteert een wachtlijst. Om ingeschreven te worden dienen kunstenaars hun professionaliteit aan te tonen. Doorgaans voldoet een diploma van een HBO-kunstopleidingsinstituut. Is er geen diploma dan vragen we naar een c.v. met beroepsactiviteiten. Het kan zijn dat SAM het nodig vindt nadere informatie te vragen of een afspraak maakt voor een gesprek. Daarnaast vindt inschrijving voor het AINSI-project (zie verder pagina AINSI ) en het project SAM SAM (zie verder pagina “SAM SAM een project met Fantastike”) plaats volgens een aanvullende procedure.

De professionaliteitstoets wordt verzorgd door de toetsingscommissie van SAM. De commissie bestaat uit: Sandrien Wansink, René Reynders en Matthijs De Ponti. Externe commissieleden zijn Woody R. Laurens (Toneelacademie), Fons Dejong (programmeur dans bij Theater aan het Vrijthof) en Sigrid Paans (Conservatorium).

U kunt zich inschrijven als u als professioneel kunstenaar werkzaam bent. De meeste huurders van SAM zijn beeldend kunstenaars. Daarnaast bemiddelt SAM werk/ oefenruimtes voor beoefenaars van andere professionele kunstdisciplines (zoals theater, muziek, vormgeving). Ook kunstenaars-initiatieven en kunstopleidingen kunnen bij SAM terecht.