Return to Top Return to Top

Welkom

Stichting Ateliers Maastricht

SAM voert -in opdracht van de Gemeente Maastricht- het stedelijk atelierbeleid uit. De organisatie verhuurt op dit moment zo’n 190 ateliers en zet zich daarnaast voortdurend in om het aanbod van betaalbare en passende ruimtes uit te breiden. De stichting verhuurt aan professionele kunstenaars, kunstenaarsinitiatieven en kunstopleidingsinstituten, zowel op permanente als op projectbasis. SAM bemiddelt voor alle kunstdisciplines. De meeste huurders zijn beeldend kunstenaar.Voormalige basisschool aan de Kasteel Schaloenstraat 8

19/09/2018

Sinds aanvang dit jaar heeft SAM de voormalige basisschool aan de Kasteel Schaloenstraat 8 in beheer en verhuurt hier een 15-tal ateliers.  Er vinden worden hier – door een mix van startende en gevestigde kunstenaars- diverse kunstvormen beoefend zoals schilderen, beeldhouwen, keramiek, animaties, film- en theatertrainingen.

Bij het gebouw hoort ook een grote gymzaal met bijbehorende kleedruimtes, waarvoor wij een passende functie zoeken. Door zijn speciale vloer, inrichting, hoogte en bijbehorende kleedruimtes is hij minder geschikt als atelier voor bijvoorbeeld een beeldhouwer of schilder. Wij denken bijvoorbeeld aan een dans-, bewegings- of theatergezelschap. De functie dient in ieder geval duidelijke raakvlakken te hebben met het culturele veld.

De zaal heeft een oppervlakte van ongeveer 240 m2; dit is exclusief de twee kleedruimtes.

De prijs is afhankelijk van de functie en komt tot stand in overleg met SAM.

Ben je geïnteresseerd, stuur dan een mailtje naar info@sam-ateliers.nl


klik hier voor meer nieuws van SAM