Meridiaan

Hoe ga je te werk?
Meestal begin ik vanuit een universeel grondthema: de plek waar je voeten staan, zowel fysiek als mentaal. Fysiek kun je je op een locatie bevinden, maar qua gedachten ben je vaak in andere gebieden. Die wisselwerking fascineert me.
Ik maak vloerbeelden over de plek waar ik ben en denkbeelden over mentale plekken. Mijn werk is luchtig, makkelijk mee te nemen. Het moet in een rugzak passen en als dat niet kan, dan moet het weinig wegen. Dat vind ik belangrijk, want het tijdelijke karakter ervan wil ik versterken en het mag geen ballast zijn.

Wat is jouw achtergrond?
Ik ben in Ulestraten in Zuid-Limburg geboren. Mijn ouders hebben elkaar in Amsterdam ontmoet en zijn later naar het zuiden verhuisd. Mijn moeder had een muzikale achtergrond en mijn vader was kunstenaar. Ik heb op de Kunstacademie in Maastricht gestudeerd en ben al 36 jaar beeldend kunstenaar. Van kinds af aan heb ik gezien en geleerd hoe je met onregelmatige inkomsten van een kunstenaarspraktijk kunt leven en welke houding nodig is om dat vol te houden.