ImageProxy.mvc
Richard en schaap Prada, in de achtergrond Bieke en Lieske

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt?
Ik geloof altijd in het feit dat je energie moet steken in dingen waar je gelukkig van wordt en dat je dat ook moet nastreven. In mijn werk en door mijn onderwerpkeuzes kom ik mensen tegen waarbij het leven hen niet gebracht heeft wat ze graag gewild zouden hebben. Dan besef je: zorg er maar voor dat je dingen uit je leven haalt waar je plezier aan beleeft. Waarom zou je in godsnaam werk gaan doen waar je niet gelukkig van wordt?

Tot slot, wat betekent SAM voor jou?
SAM betekent voor mij een plek waar ik kan werken tegen een betaalbare prijs. Maar nog veel belangrijker, ik zit in een pand waar meerdere creatieve mensen samen zijn. Waar je door geïnspireerd kan raken, waar je mee kunt samenwerken, dat vind ik heel fijn. Verder zit ik op loopafstand van Lumière èn van de nieuwe Lumière in Belvedère. En, voor mij is het heel speciaal dat SAM mij de mogelijkheid heeft geboden om mijn schapen hier te houden. Schapen zijn heel interessante beesten. Een schaap kan emoties herkennen in gezichtsuitdrukkingen bij mensen.

De documentaire Voor de stilte is nog te zien op de volgende data: 14 juni Groninger Forum (Groningen), 14 juni + 21 juni Verkadefabriek (‘S-Hertogenbosch), 15 juni Het Ketelhuis (Amsterdam), 21 juni Cinerama (Rotterdam) en 22 juni Utopolis (Zoetermeer).

Voor meer informatie: www.voordestilte.nl