Constructie van stoelen

Hoe ga je te werk?
Vaak werken we vanuit een plek en ontleden we een locatie. Welke mensen wonen er? Wat doen ze? Wat motiveert ze? Door het observeren, vastleggen en het koppelen van mensen aan plekken bouwen we een voorstelling op. Ook een bepaald thema kan het startpunt van een project zijn. Onlangs maakten we een project over levensbeëindiging en daar zochten we mensen bij die iets met de dood hadden. Die zoektocht leverde interessante gesprekken op, over eenzaamheid en het hiernamaals bijvoorbeeld.
Uiteindelijk willen we meer betovering de wereld in krijgen en mensen samenbrengen. Theater is daarbij het vroegere kampvuur, de plek waar verhalen worden uitgewisseld.

Wat is jouw achtergrond?
Mijn ouders komen uit Amsterdam en Nijmegen maar ik ben opgegroeid in Dordrecht. Na de middelbare school ben ik naar Maastricht gegaan. Mijn zus studeerde hier al en ik meldde me aan op de opleiding Acteur van de Toneelacademie. Na een afwijzing ben ik Cultuurwetenschappen gaan studeren. Ik bleef bezig met theater, zo maakte ik decors en werkte ik als regie-assistent. Uiteindelijk heb ik me toch weer aangemeld op de Toneelacademie, maar nu voor de richting Regie. Ik werd aangenomen en merkte meteen dat het goed zat. Hoewel ik altijd zelf wilde spelen realiseerde ik me dat een positie als maker beter bij me paste.