Als beeldend kunstenaar biedt je alternatieven en deze zijn vaak onrealistisch omdat ze nog niet in de realiteit zijn uitgeprobeerd. Het zijn sfeerbeelden die op een surrealistische manier te maken hebben met de alledaagse thuissituatie. De zon wordt opgevangen en weerspiegeld op de gemoedstoestand.

Door stress kun je meer gespannen zijn en kan je ademhaling veranderen. Hierdoor is het mogelijk dat er minder zuurstof in je hoofd komt. Dit beïnvloedt je waarneming en kan je letterlijk het idee geven dat de ruimte kleiner wordt en de muren op je af komen.


Ook kan het zijn dat je veel bezig bent met iets dat buiten de betreffende muren gebeurt. Dan zitten die muren erg dicht op je huid en vind je ze dichterbij dan anders. Hoe voller jouw hoofd is, hoe dichterbij de muren komen. Vaak is het een signaal dat de behoefte aan ruimte aangeeft; dat de ruimte waarin jij je bevindt, te klein is… de behoefte van het ontsnappen aan de alledaagse druk door je onveilige ruimte te verlaten op zoek naar de onbeschreven ruimte.”

Etienne van Berlo (1976) is beeldend kunstenaar en studeerde in 2009 af aan Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Zijn expositie in ‘t Brandweer wordt gestart met een werkperiode van 3 weken, waarin ter plekke een ruimtelijke installatie ontworpen en gemaakt wordt. Vervolgens is van 13 november t/m 4 december de expositie te bezoeken voor publiek.

Kijk voor meer informatie over de kunstenaar op http://etiennevanberlo.blogspot.com/

Opening expositie: zondag 13 november 2011, 15:00u.

Einde expo: zondag 4 december

Geef een reactie