Naast permanente ateliers verhuurt SAM ook tijdelijke ateliers. De laatste jaren waren dat er gemiddeld 40, maar nu de locatie van de Kasteel Holtmeulenstraat (30 ateliers) permanent wordt, loopt dit tijdelijke bestand in een klap sterk terug. Daarom is Reinhilde van der Heijden het team van SAM sinds 1 januari voorlopig komen versterken en zet zij zich in voor nieuwe, tijdelijke ruimtes.
Haar inspanningen blijven niet onbeloond: op dit moment heeft SAM uitzicht op zo’n 15 nieuwe, tijdelijke ateliers en een aantal tijdelijke atelierwinkels. De winkels zijn een nieuwe vorm voor SAM, dit zijn panden met zogenaamde open deuren, waarbij de kunstenaar zijn atelier en werk openstelt voor publiek.

De tijdelijke ateliers zijn belangrijk voor SAM omdat deze ruimtes goedkoper verhuurd worden dan de permanente ateliers en daarom aantrekkelijk zijn voor starters en andere kunstenaars met een extra smalle beurs. Het betekent voor de kunstenaar minder vastigheid en vaker verhuizen, daar staat tegenover dat de huur een stuk lager ligt. Kunstenaars die interesse hebben in een tijdelijk atelier kunnen zich melden via info@sam-ateliers. Geïnteresseerd in een atelierwinkel? Dien een projectplan in, dan zal SAM bekijken welke ruimtes eventueel geschikt zijn. Ook tips over leegstaande panden zijn meer dan welkom zodat SAM het aanbod van tijdelijke ateliers kan blijven garanderen!

Geef een reactie