Schermafbeelding 2014-03-24 om 12.03.39
Op verzoek van Hester Coolen van D(esign)-day onderstaande oproep:

Hallo designer — De 8e editie van D(esign)-day is net achter de rug en de voorbereidingen voor de 9e editie zijn alweer in volle gang. We zoeken op dit moment naar goed en interessant design, om van de volgende editie weer een geslaagd evenement te maken. Wij willen jou graag uitnodigen om deel te nemen aan D(esign)-day van 30 mei t/m 1 juni 2014, wederom in het oude, industriële Maastricht.


Gevonden worden

 

Ontwerpers die deelnemen aan D(esign)-day zijn meestal zelfstandige ondernemers. Het verkopen van werk en het genereren van nieuwe opdrachten wordt steeds belangrijker nu de economie steeds meer heerst over de kunst. Kijk bijvoorbeeld maar naar de beleidsbrief ‘Cultuur beweegt’ van minister Jet Bussemaker waarin ‘aansluiting bij de samenleving’ voorop staat. Diezelfde samenleving moet de designers dan natuurlijk wel weten te vinden, en daar probeert D(esign)-day haar bijdrage aan te leveren. Tijdens het evenement, maar ook na afloop: alle designers die aan D(esign)-day deelnemen worden opgenomen in de designdatabase op onze website, zodat de kans op het vinden en het verkrijgen van opdrachten voor vormgevers aanzienlijk wordt vergroot.

Design voor iedereen

 

D(esign)-day laat het grote publiek de schoonheid en veelzijdigheid van design zien. Veel mensen denken dat design ongeschikt is voor hun woning of hun portemonnee. Tijdens D(esign)-day zien bezoekers dat voor nagenoeg álles een ontwerper gevonden kan worden en dat ze daar niet per se de hoofdprijs voor hoeven te betalen. Vaste elementen van D(esign)- day zijn het openingsdiner en de ‘Designers for Design’- veiling, beiden op vrijdagavond. Deelnemende designers kunnen tegen een gereduceerd tarief aan tafel schuiven met netwerkende ondernemers uit de regio en journalisten, voor een driegangendiner inclusief drank. Tijdens het diner worden vaak al belangrijke contacten gelegd tussen designers en opdrachtgevers. De veiling die na het diner gehouden wordt, breekt het laatste ijs en zorgt dat de designers, die stukken voor de veiling beschikbaar hebben gesteld, de rest van de avond niet meer over belangstelling te klagen hebben. Op zaterdag en zondag zijn de deuren de hele dag geopend voor het publiek, van 11.00 tot 19.00 uur.

Prijs

 

Het basistarief voor deelname bedraagt € 395,- exclusief btw. Hier voor krijg je 25 vierkante meter tot je beschikking in een prachtige, industriële ruimte met een overvloed aan daglicht. Wij zorgen voor de publiciteit; we zorgen voor artikelen in de pers, verspreiden flyers en we nemen alle designers op in de database op onze website. Tot slot zit bij de prijs een informele sfeer inbegrepen waarbij gemakkelijk nieuwe contacten worden gelegd.

Doe mee!

 

Meedoen met een collectief en/of gebruik maken van meer vierkante meters kan voor een kleine meerprijs. Mis deze unieke kans om naamsbekendheid te verwerven, ontwerpen te verkopen en nieuwe mensen te ontmoeten niet! Meld je aan via info@d-daydesignveiling.nl Meer informatie? Kijk dan op www.d-daydesignveiling.nl

Geef een reactie