ImageProxy-1.mvcOpname Voor de stilte

Wat inspireert je?
Mijn inspiratie komt voort uit wat ik zelf meemaak, het is een cliché maar de verhalen liggen op straat. Als je er maar voor open staat. Als je maar genoeg luistert en genoeg om je heen kijkt, dan krijg je ook heel veel terug. En daar kun je mooie dingen mee maken. Inspiratie zit overal.

Waar ben je nu mee bezig?
Ik werk nu aan verschillende projecten. Het zijn allemaal plannen voor de lange termijn. Ik ben bijvoorbeeld bezig met een webdocumentaire over de sociale impact van nieuwe gebouwen. Twee radiomakers en twee fotografen gaan kijken naar wat de impact van die nieuwbouw is op de omgeving. Verder ben ik ook bezig met een project over de vraag in hoeverre een man nog inspraak heeft over zijn eigen nageslacht. Dit naar aanleiding van een vrouw wiens man in coma ligt en van wie ze twee kinderen krijgt. Terwijl hij in coma ligt.

Wat is je droomproject?
Ik heb eigenlijk geen droomproject. Voor mij is het gewoon belangrijk dat mensen geraakt worden en dat ze zich vragen gaan stellen. Ongeacht welk project dat is, of in welke vorm.

Wat is je meest belangrijke gereedschap, waar kun je echt niet zonder?
Dat ben ik zelf. Ik ben degene die uiteindelijk de onderwerpen bedenkt, die met mensen praat, die verbanden legt. De camera is een middel, het had net zo goed een pen kunnen zijn.