Roger in zijn werkruimte

Wie zijn toch eigenlijk al die kunstenaars die via SAM een atelier hebben? Wat doen ze, wat maken ze en wat drijft ze? In de serie Achter de deur van… belicht SAM de komende tijd een aantal van deze creatieve geesten
.

Achter de deur van…Roger Huskens – Ontwerper
Tekst en foto’s: Rick van der Linden


Vanuit zijn atelier in de Kasteel Holtmeulenstraat werkt Roger Huskens aan uiteenlopende projecten. Zijn ambities zijn groot. Met zijn laatste werk wil hij taboes doorbreken en het liefst verkoopt hij over een tijd zijn producten in winkels in New York, Parijs en Berlijn. Het uiteindelijke doel – een wereldwijd bekend, iconisch merk.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Roger en ik ben ontwerper. Hoewel ik ook een achtergrond in grafisch ontwerp heb dekt dat vakgebied niet de lading van mijn werk. Mijn werk is breder. Het gaat vooral over identiteit. Dat uit zich niet alleen in een logo, maar in het ontwikkelen en ontplooien van de persoonlijkheid van een organisatie, persoon of product. Materialen, kleuren, composities, teksten, papiersoorten, websites en social media. Alles moet op elkaar afgestemd worden binnen het karakter van een identiteit en ik kan er echt van wakker liggen als bijvoorbeeld een kleurtint niet perfect klopt bij de rest van het werk.