Richard aan het werk in zijn atelier

Wie zijn toch eigenlijk al die kunstenaars die via SAM een atelier hebben? Wat doen ze, wat maken ze en wat drijft ze? In de serie Achter de deur van… belicht SAM de komende tijd een aantal van deze creatieve geesten.

Achter de deur van… Richard de Boer (1989), Architectonisch Vormgever
Tekst: Rick van der Linden

Richard de Boer huurt sinds juli een atelier in de SAM-Decorfabriek. Zijn werkruimte is licht, hoog en staat vol apparatuur en gereedschap. Op schragen staan schaalmodellen en bouwfragmenten, omringd door notities met afmetingen en aanzichten van gebouwen. Het atelier oogt geordend. Hier is iemand aan het werk die goed weet te structureren.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Richard de Boer, 28 jaar oud en ik ben Architectonisch Vormgever. Ik ben opgegroeid in Asten in het oosten van Brabant en ben naar Maastricht verhuisd voor mijn Bachelor en Masterstudie aan de Kunstacademie. Na mijn afstuderen heb ik even getwijfeld of ik in Maastricht moest blijven, maar nu ik dit atelier huur voel ik dat ik goed zit.