Vincent aan het werk in zijn (woon)atelier

Wie zijn toch eigenlijk al die kunstenaars die via SAM een atelier hebben? Wat doen ze, wat maken ze en wat drijft ze? In de serie Achter de deur van… belicht SAM de komende tijd een aantal van deze creatieve geesten
.


Achter de deur van…
Vincent Konings (1990), Filmmaker

Tekst en foto’s: Rick van der Linden


Vincent Konings woont en werkt in een woonatelier in de wijk Mariaberg in Maastricht. Hij zit in de afrondende fase van een historische film over de legende van Sint Gerlachus (Le Retour Sur Soi-Même, zie https://vimeo.com/243205951) en besteedt zijn tijd momenteel vooral aan de post-productie van de film. In zijn werkkamer bevindt zich een imposante DVD-collectie, de muren zijn bekleed met filmposters en in kasten staan oude videocamera’s, filmrollen en lenzen. Een filmliefhebber pur sang.

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Vincent Konings en ik ben filmmaker. Ik noem me geen regisseur, omdat ik me breder oriënteer dan regie alleen. Ik schrijf, produceer, werk aan de art direction van films en run samen met Emiel Chung en Bas Geleen het bedrijf Kingswood Filmproductions. Ik ben geboren in Geleen, opgegroeid in Sittard en met wat omwegen op de Kunstacademie in Maastricht terechtgekomen.