Oude filmrollen en camera

Hoe ga je te werk?
Ik begin vooral gevoelsmatig. Er moet een thema zijn waar ik een klik mee heb. Ik luister veel naar filmmuziek om in een bepaalde sfeer te komen en kijk naar films en lees verhalen die mij intrigeren. Momenteel ben ik aan het brainstormen over een film rondom een queeste, een zoektocht. In dat kader keek ik gisteren naar Stand By Me, een film uit de jaren ’80 over een groep jongens die op zoek gaan naar het lichaam van een vermist kind.
Ik zoek naar boeken over het onderwerp en als de grote lijnen zijn gevormd begin ik te schrijven. Zodra het verhaal concreter wordt zoek ik de samenwerking met anderen. Na een aantal projecten heb ik inmiddels een vast kernteam om me heen verzameld met mensen die bijvoorbeeld assisteren bij de productie, het zoeken naar locaties, het verzamelen van set pieces, het componeren van muziek en het maken van kostuums.

Wat is jouw achtergrond?
Het heeft even geduurd voordat ik op de goede plek terecht kwam. Ik heb een tijd op de Filmacademie in Genk gezeten, maar kon er mijn draai niet vinden. Vervolgens begon ik een studie Cultuurwetenschappen die voor mij uiteindelijk te abstract bleek. Ik heb nog een periode gespeeld met het idee om Geschiedenis te gaan studeren in Leiden, maar de Kunstacademie in Maastricht bleek een betere match omdat ik daar mijn passie voor geschiedenis en film kon combineren.