Beeld van flamingo met vrouwelijk figuur

Hoe ga je te werk?
Ik ben afgestudeerd met videowerk. Heb daarna ook veel collages gemaakt en getekend. Pas een paar jaar geleden startte ik met keramiek. Ik begon met een stuk klei en dat voelde meteen natuurlijk, hoewel ik er op de Kunstacademie nooit mee geëxperimenteerd heb. Ik werk heel intuïtief, meestal zonder schets. Een van de meest interessante momenten is het moment dat een werk na het glazuren uit de oven komt. Bij glazuur weet je nooit hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Dat is precies wat me aantrekt in keramiek. Er zijn momenten waar je geen grip op hebt. Dat kan heel frustrerend maar ook heel bijzonder zijn.

Wat is jouw achtergrond?
Ik ben opgegroeid in Heerlen. Na mijn midddelbare school ben ik naar Amsterdam vertrokken. Ik heb daar de Frederik Muller Academie gedaan, waar ik ben afgestudeerd als redacteur. Via omwegen in Utrecht en Den Bosch ben ik uiteindelijk weer in het zuiden terecht gekomen. Hier wonen vrienden en familie en hier voel ik me het meest thuis.
In 2007 heb ik de opleiding Autonoom aan de Kunstacademie afgerond. Deeltijd, want ik werkte ook als secretaresse op de Universiteit Maastricht.