Gezocht: Twee enthousiaste kunstenaars project Fantastikè


Atelier Fantastikè Maastricht

Een initiatief van Stichting Ateliers Maastricht (SAM) en Stichting Fantastikè

Fantastikè promoot kunst gemaakt door mensen met een psychiatrische achtergrond door een collectie van kunstwerken te beheren en tentoon te stellen, maar ook door cliënt-kunstenaars te helpen hun artistieke ambities waar te maken in combinatie met een psychisch gezond leven. Mensen hebben in de GGZ creatieve therapie ontdekt of her-ontdekt dat het maken van kunst essentieel is voor hun leven. Hetzij omdat dit van oorsprong hun professie is, hetzij omdat dit een nieuwe levensinvulling wordt.

Na een periode waarin het leven moeilijk was en er hulp gezocht werd in de GGZ, is op een bepaald moment de tijd aangebroken om weer op eigen kracht verder te gaan. Maar vaak ontbreekt het mensen aan een eigen werkruimte en dan wordt de artistieke ontwikkeling begrensd. Dit is vervolgens ook een bedreiging voor het gevonden evenwicht na een therapiefase.

Op dit punt hebben (SAM) en Fantastikè elkaar gevonden in de oprichting van Atelier Fantastikè Maastricht. In de prachtig gelegen monumentale portierswoning van het voormalige dr. Poelsoord (Meerssenerweg 1) worden 3 afzonderlijke werkplekken ingericht. Eén atelier voor mensen van Fantastiké, -onder begeleiding van stg. Fantastikè- en twee ateliers waarin twee kunstenaars van de wachtlijst SAM hun atelier gaan vestigen.

Het ligt in de bedoeling dat de kunstenaars in de SAM-ateliers een goede buur worden van atelier Fantastikè en hier een aantal malen per jaar, tegen een vergoeding, een workshop gaan geven. Daarnaast werken zij in hun atelier aan hun eigen beroepspraktijk.

Gezocht:

Twee enthousiaste kunstenaars met gevoel voor het project Fantastikè. Er wordt gedacht aan bijv. een schilder en een beeldhouwer en/of keramist

Aangeboden:

Atelier 1: (ruimte 1 14 m2 + ruimte 2 21 m2) tegen een bruikleenvergoeding van € 125 per maand inclusief energie.
Atelier 2: (ruimte 1 17,6 m2 +ruimte 2 9,6 m2) tegen een bruikleenvergoeding van € 100 per maand inclusief energie.

De contracten hebben een tijdelijk karakter, het is niet zeker welke invulling het gebouw in de toekomst zal krijgen.

Geïnteresseerd? Neem dan vóór 28 mrt a.s. contact op met SAM via
info@sam-ateliers.nl of 043-3614561en vraag naar Anne van Aalst