Prikbord met inspiratiebeelden

Heb je een favoriet kunstwerk of een favoriete kunstenaar?
Louise Bourgeois vind ik een interessante kunstenaar. Ze werkte met veel verschillende materialen en technieken en was op hele hoge leeftijd nog actief. Ook wist ze het persoonlijke op een bijzondere manier in haar werk te integreren, het maken van kunst was echt therapie voor haar.
Dat persoonlijke inspireert me en tegelijkertijd werk ik heel anders. Hoewel mijn fascinaties als een rode draad door mijn projecten lopen, voel ik niet de behoefte om mezelf centraal te stellen.

Wat inspireert je?

Ik ben geïnteresseerd in wetenschap en wetenschappers, bijvoorbeeld Isaac Newton. Hij leefde in een tijd waarin het onderscheid tussen wetenschap en alchemie nog niet eenduidig was. Uiteindelijk zoek ik in mijn werk ook naar een soortgelijke balans tussen het feitelijke en het ongrijpbare.

Waar ben je nu mee bezig?

Ik heb een telescoop die ik gebruik om foto’s te maken van de zon en de maan. Een tijd geleden ben ik gestart met het omzetten van die foto’s in prenten. Ik heb een etspers in bruikleen waarmee ik kan experimenteren met verschillende materialen en afbeeldingen.