In Studio SAM: horror-toneelvoorstelling ‘Culpa’

CP poster 2In de Week voor de Amateur-kunsten speelt Studenten Toneel Vereniging Alles is Drama op donderdag 2 juni om 22.00 uur de première van de horror-toneelvoorstelling ‘Culpa’ in regie van Irmgard Tummers.

 

Vier jonge studenten komen midden in de nacht aan bij een gebouw. Ze zijn de weg kwijt. Het gebouw lijkt geen bewoners te hebben. De studenten blijken geheimen met zich mee te dragen. Boetedoening blijft niet uit. Het einde van de voorstelling kan niet verklapt worden doch is bijzonder. Niks is wat het lijkt te zijn.

 

Het belooft een bijzondere productie te worden in meerdere opzichten. Passend bij een horror-avond: de voorstellingenreeks vindt allereerst plaats na zonsondergang.

 

De locatie van de voorstelling betreft voorts de studio van het voormalige ROZ-gebouw aan de Bankastraat 3 te Maastricht. Deze geluids- en televisiestudio was de eerste nieuwbouwstudio die de NOSomroep bouwde voor een regionale omroep. Vele Maastrichtenaren herinneren zich dit pand achter de Tongerseweg ook wel als de plek waar de Muziekgieterij begon.

 

Daarnaast betreft zowel het thema als het genre van de voorstelling horror. Het genre is vooral bekend van films, maar wordt weinig gebruikt in theater. De voorstelling bestaat uit verschillende subgenres: psychologische en bovennatuurlijke horror. Daarnaast is het sterk geïnspireerd op Amerikaanse ‘teenhorror’ films.

 

Theatermaker en regisseur Irmgard Tummers heeft samen met de acteurs een klassiek horrorverhaal ontwikkeld. Ook is breder met elkaar uitgewisseld over de betekenis van horror in de hedendaagse wereld. De onderzoeksvraag die centraal stond was dan ook: in welke omstandigheden maakt de mens bepaalde keuzes? De mens lijkt soms zeer capabel zichzelf te verloochenen en in staat tot gruwelijk of onverklaarbaar handelen.

         

De voorstellingen zijn op donderdag 2 juni, vrijdag 3 juni en zaterdag 4 juni, elke avond om 22.00 uur tot ongeveer 23.30 uur. De locatie betreft Bankastraat 3 te Maastricht (huidige functie: SAM-ateliers). De zaal gaat al open vanaf 21.30 uur zodat al een drankje kan worden genuttigd. Zowel met fiets, auto en openbaar vervoer is de locatie zeer goed bereikbaar. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via yourtix.nl. Meer informatie kan gevonden worden op de site: www.allesisdrama.com onze facebook-pagina: https://www.facebook.com/events/572506919594768/, of opgevraagd worden via contact@allesisdrama.com.