Maquette

Hoe ga je te werk?

Sommige mensen hebben een idee of concept nodig om iets te maken. Ik werk meestal vanuit een materiaal, bijvoorbeeld een stuk hout, gips of natuursteen. Daar begin ik mee te experimenteren en daar komt iets uit. Een tijd geleden heb ik bijvoorbeeld een paviljoen in een landschappelijk gebied ontworpen. Er was geen tekening of plan – ik begon met het zagen van eikenhouten latjes en bouwde aan een schaalmodel. Vanuit die latjes ontstond vervolgens een gebouw.

Opleidingen zijn vaak gericht op het werken vanuit een concept, maar daar heb ik moeite mee. Daarom heb ik tijdens mijn studie vaak gedacht ‘kan ik dit wel?’. Ik kon me verliezen in theorie, maar als ik eenmaal begon met maken viel er een last van mijn schouders. Ik probeer vanuit mijn intuïtie te werken om tot een architectonische interventie te komen. Het afzonderen om in stilte aan het ontwerp te werken, daar leent deze ruimte zich goed voor.

Wat is jouw achtergrond?
Ik ben begonnen op het VMBO, waar ik Bouwkunde heb gedaan. Deze opleiding was vrij praktisch ingesteld en startte helemaal vanuit de basis. Bijvoorbeeld het maken van houtverbindingen die vervolgens steeds complexer werden, om daarna een kozijn te maken, het kozijn te stellen en het in te metselen. Vervolgens heb ik op het MBO de opleiding Interieurbouw gevolgd. Een voortzetting van mijn eerdere studie, maar meer de diepte in. Hier ging het om grotere projecten met veel tekenwerk en alle voorbereidingen die bij een interieurproject komen kijken. Ik ben daar als werkvoorbereider afgestudeerd.
 Een aantal jaar geleden begon ik hier in Maastricht op de Kunstacademie aan een Bachelorstudie Architectonische Vormgeving en eind 2017 haalde ik mijn Master in Interieurarchitectuur.