20160315_110220De werkruimte van Roderik Povel

Hoe ga je te werk?
Ik maak gebruik van de dingen en mensen om me heen. Ik kijk naar wat er al is. Bijvoorbeeld wat er al in iemand zit. Of een muziekfragment of een muziekstuk waar iemand mee komt. En van daaruit ga ik verder bouwen. Zoals een kunstenaar een collage maakt. Heel organisch, wat ik tegen kom onderweg gebruik ik. Ik maak graag muziek op gedichten. Dan kies ik de gedichten uit die me aanspreken, waar ik iets mee kan. Dat is het startpunt.

Wat is jouw achtergrond?
Ik heb jazzmuziek op het Conservatorium gestudeerd. Ik ben begonnen in Den Haag en uiteindelijk in Maastricht afgestudeerd. Ik zong altijd al, dus een muziekopleiding was logisch voor mij. Het grootste gedeelte van mijn muzikale identiteit heb ik echter zelf ontwikkeld, buiten mijn opleiding om. Als autodidact. Toch kwam ik er pas op het Conservatorium achter dat ik kennelijk een muzikaal mens ben en daarmee in mijn onderhoud kan voorzien. Dat wist ik daarvoor nog niet, ik was daar niet mee bezig. Er is een verschil tussen een muzikaal mens zijn en je bewust zijn van het feit dat je een muzikaal mens bent. Dat besef heb ik pas op het Conservatorium gekregen.