Nieuw SAM-pand Batterijstraat 48

Batterijstraat nummer 48

Sinds 1 juni 2019 is SAM de trotse beheerder van het pand Batterijstraat 48. De locatie, die SAM huurt van de gemeente Maastricht, zal onder een aantal van u bekend zijn omdat hier onlangs, tijdens de renovatie van het stadhuis, burgemeester en wethouders tijdelijk gehuisvest werden. Het pand is een gemeentelijk monument en bestaat uit een groot aantal van elkaar verschillende ruimtes, variërend van voorname ruimtes in neoclassicistische stijl tot “gewone” kantoorruimtes.
 
In dit pand zijn nu een aantal culturele initiatieven gevestigd waaronder Fashionclash, Alles is Drama, Het Geluid, De Nederlandse Dansdagen, SoAP, het dansgezelschap van Stephen Shropshire en WeekinWeekuit. We borduren op deze functies verder voort, ten einde van de locatie een levendig interdisciplinair productiehuis te maken met mogelijkheden tot kruisbestuiving.
 
Er zijn, binnen het pand nog een aantal ruimtes beschikbaar. De ruimtes variëren in grootte en kwaliteit en hiermee ook de prijzen. Gemiddeld bedraagt de kale huur zo’n € 57 per m2/jaar.
 
Dit is exclusief servicekosten en GWL die meest op basis van voorschotten, jaarlijks verrekend worden. Het serviceniveau (en hiermee de prijs aan servicekosten) ligt, vanwege de invulling, hoger dan in de overige SAM-panden. Zo is er bijvoorbeeld een beheerder die dagelijks het pand opent en sluit en worden de -openbare- ruimtes gepoetst. Ook is er een grote keuken voor algemeen gebruik met vergaderruimte.
 
Mocht u een initiatief runnen of kennen, waarvan u denkt dat deze binnen dit concept zou kunnen passen, aarzel dan niet en neem contact met ons op via info@sam-ateliers.nl. Wij leiden de geïnteresseerden graag rond. Er zal toegewezen worden aan sociaal-culturele initiatieven en voorts via de doelstellingen van SAM.