OPEN CALL

 

Salon Sittard-Geleen organiseert iedere twee jaar een tentoonstelling in samenwerking met Museum De Domijnen in Sittard. De organisatie is op zoek naar kunstenaars voor de volgende editie, van 16 december 2018 tot en met 28 januari 2019

 

Sittard is een van de oudste steden in Nederland en viert in 2018 haar 775-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit jubileum wil de Salon Sittard-Geleen kunstenaars uitdagen om werk te maken dat de stad en haar inwoners in een nieuw daglicht stelt. Het verleden van de regio kan daarbij als uitgangspunt dienen, maar de Salon wil ook zeker vooruitblikken op de toekomst. Is het mogelijk een beeld te vormen van hoe de stad in de volgende 775 jaar gaat veranderen? Wat voor Sittard staat er in 2793, of ligt er dan iets heel anders op deze plek? De Salon is op zoek naar observaties, opgravingen en toekomstvisioenen, die hun bron hebben in alles wat kunstenaars als kenmerkend voor Sittard-Geleen ervaren. Grote gebaren en kleine details die inwoners en bezoekers zullen verrassen, verbazen, inspireren of troosten.

 

 

De geselecteerde kunstenaars tonen hun werk in Museum De Domijnen in Sittard, van 16 december 2018 t/m 28 januari 2019.

–  De Salon zoekt kunstenaars die een duidelijk band met de regio Sittard-Geleen hebben, of zich in de aanloop tijd tot de tentoonstelling serieus in de stad willen verdiepen.

Materiaal en medium is vrij, op voorwaarde dat het werk toonbaar is binnen het museum.

– Rondom de tentoonstelling wordt een (educatief) randprogramma georganiseerd.

– Na de selectieronde zal de Salon met de kunstenaars bekijken of er al tijdens de onderzoeks- en voorbereidingsfase behoefte is aan ondersteuning, bijvoorbeeld een informatiebijeenkomst over geschiedenis van de regio.

Selectie en inrichting van de tentoonstelling is in handen van curator/kunstenaar Joep Vossebeld.

 

Meedoen? Lees het inschrijfformulier en de voorwaarden voor deelname op de website. Stuur een portfolio, cv en een tekst met een eerste idee voor jouw bijdrage aan de Salon. (Wat uit de geschiedenis/toekomst van de stad heeft je interesse, wat zou je willen onderzoeken?) max 1 a4)

De aanmelding kun je sturen naar info@salonsittard-geleen.nl

 

Aanmelding dient te gebeuren vóór 31 december 2017.

De selectie wordt medio februari 2018 bekend gemaakt.

 

 

Vragen? Stuur uw vraag naar info@salonsittard-geleen.nl of kijk op www.salonsittard-geleen.nl

We hopen u als deelnemer aan de Salon te kunnen begroeten. Meldt u dus aan!