FLACC; WERKPLAATS VOOR BEELDENDE KUNSTENAARS

OPROEP AANVRAAG WERKPERIODE
Wie: beeldende kunstenaars in diverse media en disciplines
Waar: FLACC, Genk in België Wanneer: een aaneengesloten periode van 3 maanden in 2011 of ongeveer 90 dagen verdeeld over 2011.
Deadline: 1 september 2010

FLACC schept als werkplaats voor beeldende kunstenaars de organisatorische, inhoudelijke en technische voorwaarden om een aantal unieke kunstenaarsprojecten te realiseren. Daartoe selecteert de organisatie jaarlijks maximaal tien kunstenaars – uit binnen- en buitenland, jong en ervaren – om een nieuw project op te zetten.

Ze zoeken hierbij een evenwicht tussen autonome en onderzoeksprojecten en kunstenaars die concreter aan de slag gaan met de historische, geografische of sociale context van het centrum. FLACC beschikt over professioneel uitgeruste ateliers voor metaal- en houtbewerking, een digitale studio en een ovenatelier voor keramiek, brons en glastoepassingen. De organisatie is ook op de hoogte van de productiemogelijkheden van en werkt samen met naburige werkplaatsen, scholen en bedrijven om kunstenaars optimaal bij te staan. Een overzicht van de faciliteiten kunt u op www.flacc.info/uitrusting_ateliers.pdf terugvinden. De oproep voor een residentie is open voor alle beeldende kunstenaars. Door de diversiteit van onze werkplaatsen is de oproep voor projecten in diverse media en disciplines. Projecten met aandacht voor de specifieke geografische, culturele, sociale of historische situatie van FLACC (of Genk/België) hebben onze voorkeur. De werkperiode is 3 maanden fulltime in 2011 of of ongeveer 90 dagen verdeeld over 2011. FLACC biedt, naast technische, inhoudelijk en organisatorische begeleiding, de kunstenaars een accommodatie, een werkplaats, reiskostenvergoeding, een per diem en een klein productie budget. .

Aanvraagprocedure
Om een aanvraag in te dienen, vragen wij u om het aanvraagformulier (www.flacc.info/applicationform.pdf) te gebruiken. De aanvraag moet bestaan uit een uitgebreid projectvoorstel, een nauwkeurig gecalculeerd budget, een (voorkeurs)werkperiode en jouw C.V.

Meer informatie: klik hier of contacteer Luuk Nouwen of Sarah Indeherberge via application@flacc.info.

FLACC André Dumontlaan 2, B-3600 Genk T #32 (0)89 84 52 23 F #32 (0)89 84 52 24 E info@flacc.info www.flacc.info.

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Provincie Limburg en Stad Genk. FLACC is een structurele partner van het Platform Limburg Beeldende Kunsten.

Geef een reactie