Menige maker in de culturele sector heeft (vermoedelijk heel vaak) gehoord dat je vergoeding voor bijvoorbeeld deelname aan een project of een expositie een prachtig “visitekaartje” is. Daar doe je het toch zeker voor? Ik ben inmiddels 23 jaar afgestudeerd en ik hoor dat in ieder geval nog steeds. Helaas beleggen we daar geen boterhammen mee. Al jaren wordt er strijd geleverd, maar het is nog niet gelukt om dit fenomeen uit te roeien. Daarom heb ik in april deze actie op touw gezet om een passend antwoord te hebben. Voor een statement hebben we heel veel “visitekaartjes” van cultuurmakers nodig! Ik droom van 1000, mag ook meer. Iedere “cultuurmaker” die zich herkent in dit fenomeen mag deelnemen.

 

wat moet je doen?

Maak een kunstwerk, gedicht, partituur of een andere kunstvorm ter grootte van een visitekaartje, 85 x 55 mm oftewel 3,35 x 2,17 inches. Voor de mensen die een 3 dimensionaal werken houden we een maximaal dikte van 55 mm oftewel 2,17 inches aan. Voor mensen die met geluid of video werken mag de bijdrage niet korter zijn dan 5,5 secondes en niet langer dan 8.5 secondes. Videobeelden worden afgespeeld op een scherm ongeveer ter grootte van een visitekaartje.

 

Meld je bij mij aan via mijn contactgegevens of facebook en bezorg mij het echte (kunst)werk persoonlijk of via de postbode. Het is dus niet de bedoeling dat het werk digitaal per mail naar mij wordt opgestuurd, mits het een audio of video betreft. Ik kan namelijk niet voor iedereen het werk printen en zo houden we het voor iedereen betaalbaar. Je bijdrage blijft uiteraard jouw eigendom. Op het einde van dit project, stuur ik je werk terug, als je mij de verzendkosten vergoedt. Ik ga namelijk failliet als ik 1000 stuks retour moet zenden. Retourneren regelen we ter zijner tijd, bijvoorbeeld verzendkosten betalen via de bank.

 

Er is nog geen deadline, maar op 4 november 2018 is de eerste presentatie van alle bijdrages tijdens de InBeeld Netwerkdag bij Schunck*, georganiseerd door het Huis voor de Kunsten.

 

Contactgegevens:

Initiatiefnemer en beeldend kunstenaar: Natascha Waeyen

e-mail: ijzersterkwaeyen@home.nl

Adres: Natascha Waeyen, Tubastraat 14, 6217 XP in Maastricht / NL

Telefoon: +31(0)654670299

 

Website: http://nataschawaeyen.nl/2018/06/04/voor-een-visitekaartje-op-de-eerste-rij/

fb: https://www.facebook.com/vooreenvisitekaarteopdeeersterij/?modal=admin_todo_tour