Schermafbeelding 2014-09-30 om 14.03.27Op verzoek van Villa Kanjel:

Villa Kanjel, de nieuwe culturele vrijplaats aan de rand van de stad, komt voor de liefhebbers nog met een onverwacht toetje. De bekende Limburgse buuttereedner Pierre Cnoops (76) is gestrikt om op zondagmiddag 5 oktober vanaf 12.00 uur voor tal van prominenten, onder wie de Maastrichtse oud-burgemeester Gerd Leers, op het landgoed een veiling te leiden van speciale kunst, zogenoemde ‘outsider art’. 

Voorafgaand aan de veiling is op vrijdag 3 oktober van 15.00 – 19.00 uur een kijkmiddag, waar potentiële kopers zich kunnen oriënteren. Cnoops wordt tijdens de veiling bijgestaan door de ervaren notaris Rob Dreessen van Metis Notarissen uit Beek.

De opbrengsten van de veiling gaan naar ateliers waar gewerkt wordt met mensen met een psychische of verstandelijke beperking en worden tevens gebruikt om te onderzoeken of Villa Kanjel in de toekomst open kan blijven voor een breed publiek.

Villa Kanjel / Dr. Poelsoord is gelegen aan de Meerssenerweg 1 te Maastricht. Het prachtige landgoed is eigendom van GGZ-instelling Mondriaan en wacht op herbestemming. De afgelopen weken is het project Planet WOW! op Villa Kanjel geland, een experimenteertuin voor creatievelingen. Voor veel mensen is het park ook een plek geworden voor bezinning en bijzondere ontmoetingen tussen jong en oud.

Na 5 oktober staan er voorlopig geen activiteiten meer op Villa Kanjel op het programma en zal de tijd worden genomen om de herbestemmingsmogelijkheden van het complex voor de lange termijn te onderzoeken.

Bekijk planet WOW! op Facebook via https://www.facebook.com/pages/Planet-WOW/341935959291179?ref_type=bookmark

Schermafbeelding 2014-09-30 om 14.06.49

Eén van de te veilen werken, Cathedral City, gemaakt door de Amsterdamse outsider kunstenaar Herman Bossert. De startprijs van dit grote zeer grote en indrukwekkende schilderij is 6.000 euro. Er worden zondag 5 oktober op Villa Kanjel werken geveild in de prijsklasse tussen 100 en 10.000 euro.

 

Geef een reactie