In januari 2011 gaat in Maastricht het project Kunstexpress van start. In de wijk Mariaberg gaat dit project opgestart worden. Het project is een maatjesproject waarbij bijvoorbeeld studenten van de Hogeschool gekoppeld gaan worden aan scholieren van een bepaalde basisschool. De kinderen hebben een leeftijd van 9 tot 13 jaar. De bedoeling van Kunstexpress is het creatieve talent aan te wakkeren bij de kinderen.
Dit project wordt aangeboden aan kinderen waarbij er geen middelen zijn om aan creatieve educatie te doen. Elke woensdagmiddag gaat een maatje samen met een kind creatief aan de slag; dit kan zijn bezig zijn met beeldende kunst, toneel, muziek of dans. Het kan ook zijn dat men een bezoek brengt bij een kunstenaar of samen naar een voorstelling gaat of een museum bezoekt. De doelstelling van kunstexpress is het aanwakkeren van creatieve talenten bij de kinderen en een houvast bieden voor zelfstandigheid.

Nu ben ik op zoek naar kunstenaars met een maximale leeftijd van 30 jaar die graag als maatje willen functioneren voor de periode van januari tot aan de grote zomervakantie van 2011. Concreet is het een tijdsbesteding op woensdag van bijvoorbeeld 13.00 uur tot 17.00 uur. Daarnaast zoek ik ook kunstenaars die een kind samen met een maatje als gast willen ontvangen in het atelier en wat meer willen uitleggen en laten zien over het proces van kunst maken.

Meer informatie over kunstexpress is te lezen op de site www.kunstexpress.nl. Heb je interesse om een maatje te zijn voor dit project of wil je je werk laten zien aan een maatje/kind, dan zou ik het geweldig vinden als je contact met me opneemt. Met vriendelijke groet, Hetty van der Velden Projectcoördinator Kunstexpress | Kaleidoscoop Cultuureducatie Kumulus | T 06-27850505 | Herbenusstraat 89, 6211 RB Maastricht www.kaleidoscoop.net | www.kunstexpress.nl

Geef een reactie