Stupid as a painter

Schermafbeelding 2015-12-14 om 11.48.33Een tentoonstelling in het kader van Maastricht invites Artists in Residence

In het begin van dit jaar is SAM samen met de Van Eyck Academie de pilot Maastricht invites Artists in Residence aan het Theresiaplein gestart. In dit voormalige schoolgebouw heeft SAM vier woon-werkateliers gerealiseerd; twee van deze ateliers zijn gereserveerd voor de pilot. Het project wordt naast SAM en de Van Eyck ondersteund door de Gemeente Maastricht.

Het pilotproject wil bijdragen aan het concretiseren van de ambitie van de stad Maastricht om een complete cultuurstad te zijn met een belangrijke impuls voor de kenniseconomie. Het plan doet dit door kunstenaars, schrijvers, dichters, curatoren uit te nodigen om een poos in Maastricht te verblijven en tijdens hun verblijf de stad te observeren, te ondergaan en verbindingen te zoeken tussen wat de stad te bieden heeft en hun artistiek werk.

Niek Hendrix (1985), schilder en initiatiefnemer/editor van het webmagazine voor moderne kunst, Lost Painters, verblijft van maart 2015 tot februari 2016 in een van residenties. Zijn verblijf heeft geresulteerd in de tentoonstelling Stupid as a painter die 4 december in de Van Eyck is geopend en waar nationale en locale schilders voor zijn geselecteerd.

De tentoonstelling is ingericht met werk van vijftien kunstenaars die in heden en verleden aan de Van Eyck verbonden waren. De werken zijn mulitidisciplinair; van schilderijen tot video, en van fotografie tot objecten. ‘De tentoonstelling is zeer doordacht ingericht door […] Niek Hendrix’ schreef Dagblad de Limburger.

Stupid as a painter is te bezoeken t/m 15 januari, van maandag t/m vrijdag van 9:00u tot 18:00u. Tussen 21 december en 3 januari is de Van Eyck gesloten.

Wees welkom!

(Foto: Niek Hendrix. Piet Dirkx: ‘Brood op de plank’)