Vier maanden zitten ze er nu. De kunstenaars uit de Voltstraat en de oude Brandweerkazerne. Het zijn roerige tijden geweest want de kunstenaars van beide panden moesten gedwongen vertrekken. Roerige tijden voor hen, maar ook voor SAM. Want hoe zorg je ervoor dat iedereen weer een geschikt onderkomen vindt?

De oplossing (en dat ging niet zonder slag of stoot) lag in het voormalige schoolgebouw aan het Theresiaplein. En daar zitten ze nu zo’n dertig huurders van SAM. Zoals gezegd vier maanden inmiddels. Tijd om eens even de balans op te maken. Want lang niet iedereen wilde weg op de plek waar hij of zij zat. En lang niet iedereen wilde of kon naar het Theresiaplein.

Paul Rinsma was een van de huurders van ‘t Brandweer. En hij was, op zijn zachts gezegd, niet blij toen hij hoorde dat hij moest vertrekken daar. En hij was niet de enige. Inmiddels huurt hij een atelier aan het Theresiaplein.

Rinsma geeft aan dat het voor hem belangrijker is om vooruit te kijken dan om stil te staan bij het verleden: “Het was niet fijn om gedwongen te moeten verhuizen. Dat is het nooit. Hoewel we wisten dat het om tijdelijke ateliers ging in ‘t Brandweer gingen we er toch ergens vanuit dat we konden blijven zitten. Sommigen zaten er al 12 jaar. Dus ja, er was wel weerstand tegen de verhuizing. Maar ik kijk nu liever vooruit. Inmiddels is iedereen blij met de ateliers aan het Theresiaplein. Het is een prettig, open gebouw in een prettige omgeving. Er zijn mooie, lichte ruimtes, de plek is makkelijk bereikbaar en je kan makkelijk parkeren. Dit heeft tot gevolg dat er ook veel meer bezoek komt, dat er meer aanloop is als je dat vergelijkt met ‘t Brandweer.”

Geef een reactie