Inspiratie

Wat is je favoriete kunstwerk?
Er zijn er zoveel. Er is niet één film of regisseur die eruit springt, maar ik moet wel meteen aan Ridley Scott denken. Hij heeft bijvoorbeeld de roadmovie Thelma & Louise gemaakt, historische films als Kingdom of Heaven en Gladiator, maar ook een futuristische film als Blade Runner. Het is een enorm veelzijdige filmmaker.
Een andere regisseur die ik goed vind is David Fincher. Hij weet in zijn films altijd een zeer kenmerkende, beklemmende atmosfeer te creëren en heeft een voorliefde voor donkere helden.
En ik bewonder de Japanse fillmaker Akira Kurosawa, een echte verhalenverteller. Zijn film Rashomon, waarin elk hoofdpersoon een ander verhaal over dezelfde gebeurtenis vertelt, is legendarisch.

Wat inspireert je?
Het herbeleven van andere tijden en sferen. Als kind kon ik uren besteden aan het maken van riddertekeningen en het bouwen van houten forten en hutten. Ik heb altijd de drang gehad om te ontsnappen, om mijn eigen werkelijkheid te creëren. Dat doe ik als filmmaker nog steeds.

Waar ben je nu mee bezig?
Ik werk aan een film geïnspireerd op de legende van Koning Arthur in de stijl van het magisch realisme, waarin werkelijkheid en fantasie-elementen elkaar afwisselen. Na Le Retour Sur Soi-Même, een korte film waar ik langere tijd aan heb gewerkt, verlang ik naar het maken van een lange speelfilm. Ik wil een film maken met een klein team waar ik me vooral op het verhaal en de karakters kan richten.