Maquette

Wat is je favoriete kunstwerk?

Hmm… Moeilijk. Ik heb niet direct een favoriet kunstwerk of een favoriete kunstenaar. Dat wisselt met periodes. Twee weken geleden las ik oude aantekeningen door en vond ik mijn notities over Adolphe Appia terug. Appia is een architect die ook theaterdecors ontwierp. Hij werkte intenstief met diepte, licht en schaduw, vlakken en verhouding. Hoewel hij al bijna 100 jaar dood is blijven zijn ontwerpen tijdloos.

Wat inspireert je?
Het bouwen zelf. Het beginnen met bouwen – in miniatuur of met fragment – en me door toevalligheden en context laten leiden. Als ik op zoek ga naar inspiratie blijf ik vaak te lang langen. Ik moet gewoon beginnen. Het is soms fascinerend om te zien hoe je met een werkstuk jezelf kunt verrassen. Het vraagt een bepaalde openheid en distantie om dit verrassingsmoment te zien en vervolgens te grijpen.

Waar ben je nu mee bezig?

Op dit moment werk ik samen met oud-studiegenoot Roy Ruigt aan een aanbouw voor een nieuwbouwhuis in Sittard. We zitten nu in de fase van het schetsontwerp en richten ons op het verbinden van de aanbouw met het bestaande huis, het terras en de tuin. Onlangs hebben we een verbouwing in Son afgerond. In het voorjaar assisteerde ik kunstenaar Ingeborg Meulendijks bij een kunstproject voor een villa in het midden van het land.