Verhoging in het atelier

Heb je een favoriet kunstwerk of een favoriete kunstenaar?
Ik vind de ontwerper Bruno Munari erg inspirerend. Hij had een analytische benadering ten opzichte van kunst en vormgeving en vertrok meestal vanuit geometrische basisvormen. Munari analyseerde de wereld om zich heen en stelde vragen over het waarom van iets. Er zijn veel mensen die mooie dingen maken maar vaak weten ze niet waarom ze iets doen. Dat waarom is belangrijk, het is de basis van het werk.

Wat inspireert je?

Mijn frustraties tegenover de huidige maatschappij. Heersende taboes, conditioneringen en tradities. De preutsheid van mensen. Mensen hebben de neiging in hokjes te denken. In mijn eigen werk probeer ik dat ter sprake te stellen en een open denken te bevorderen.

Waar ben je nu mee bezig?

Ik werk aan een project waar al mijn eerdere werk samenkomt. Productvormgeving, merkstrategie, webdesign, branding, grafische vormgeving, fotografie, illustratie. De drang om een eigen merk te starten was er al zeker 10 jaar, maar de afgelopen 8 maanden heb ik mij full-time ingezet om het te realiseren. Ik zocht naar een nieuw avontuur en Dicks Don’t Lie is daar het resultaat van. Het gaat over de speelse benadering van het mannelijk lichaam en uit zich onder andere in zeefdrukken, tassen, pins en kleding. Ik zou het omschrijven als luchtig, schattig, ondeugend, humoristisch en een tikkeltje sexy.