MaM Spint Web is het tweede werkproject van ’T BRANDWEER WERKT dat vrijdag 21 augustus as. van start gaat.

Volgens Stichting moving-art-Maastricht (maM), probeert de mode-industrie ons al jaren wijs te maken dat we ons ieder jaar anders en volgens de door haar voorschreven normen en stijl moeten kleden: moderner, hipper, trendyer. Van deze dictatuur hebben de kunstenaars en ontwerpers van maM zich los gemaakt en de bevrijdende werking die hiervan uit gaat heeft hen gebracht naar mooie, ecologische en tijdloze uitingen in textiel.
Tijdens het project maM Spint Web in ‘t Brandweer kan het publiek kennis maken met het concept en de doelstellingen van stichting maM. MaM heeft een veelzijdig, interactief programma samengesteld dat bestaat uit een expositie, workshops, demonstraties, een forumdiscussie en een eindpresentatie met o.a. een modeshow en een veiling.

Kom kijken tijdens de werkweken en/of deelnemen aan een van de workshops van 21 augustus tot 20 september 2009 in ’t Brandweer, Capucijnenstraat 21 te Maastricht! De finale vindt plaats tijdens het Parcours op 12 en 13 september a.s. De opening is op vrijdag 21 augustus om 17.00 uur.

De expositie is geopend woensdag t/m zondag van 12.30 – 17.30 uur en tijdens speciale activiteiten en weekends tot 22.00 uur.

Stichting moving-art-Maastricht (maM) is een samenwerkingsverband van kunstenaars en ontwerpsters dat is opgezet in mei 2009. Doel is de samenwerking tussen kunstenaars, textiel- en kledingontwerpers te bevorderen en, met gebruik van milieuverantwoorde materialen en ambachtelijke productieprocessen, te komen tot unieke, artistieke en ecologisch verantwoorde kleding en textielproducten. Deze producten worden gemaakt door lokale kunstenaars en ontwerpers, die hun productie zo veel mogelijk binnen de regio tot stand brengen. Ook wil Stichting maM de bewustwording van de consument stimuleren in relatie tot het dragen van duurzame materialen.

Tijdens het project maM Spint Web in ‘t Brandweer kan het publiek kennis maken met het concept en de doelstellingen van Stichting maM. Er is een veelzijdig, interactief programma samengesteld dat bestaat uit een expositie, workshops, een forumdiscussie en een eindpresentatie met een modeshow en veiling.

Zie programma op website: www.moving-art.org.

Stichting maM gaat samenwerken met, onder andere, schilders, fotografen, beeldhouwers, wevers, zeefdrukkers, stempelaars, kledingmakers en textieldesigners. Zo geeft Stichting maM invulling aan het thema van het Parcours: “Bevrijding en Ontmoeting”. Door deze ontmoeting der kunsten en ambachten ontstaan er originele en ecologische textielproducten die na afloop van de expositie voor verkoop worden aangeboden.

Het doel van het project maM Spint Web is dat er een vonk zal overslaan op de bezoekers die affiniteit hebben met mode, kunst en het gebruik van duurzame, milieuvriendelijke materialen. Tevens is het project een middel om contacten met lokale en regionale platforms, sponsoren, en verkooppunten te leggen en een samenwerking op te zetten.

Geef een reactie