Blik in het atelier

Hoe ga je te werk?
Dat verschilt per project, maar in het algemeen zie ik mijn werk als een puzzel die ontrafeld moet worden. Als vormgever ben ik gericht bezig om een lezer of kijker helderheid te verschaffen. Ik vind het interessant als ik door mijn werk mensen op een andere manier kan leren kijken. Dat probeer ik door te categoriseren, verbanden te leggen en zaken bloot te leggen die je misschien in eerste instantie niet ziet. In wezen is dat verzamelen en structureren van data ook wat een wetenschapper doet.


De balans tussen het analoge en digitale is heel belangrijk in mijn werk. Meestal schets ik eerst met de hand, dan breng ik het geheel over naar de computer en vervolgens maak ik het weer analoog door het uit te printen. In sommige gevallen wordt dat nog eens gedigitaliseerd met bijvoorbeeld fotografie of video.


Wat is jouw achtergrond?
Ik ben opgegroeid in Koningslust, een dorpje in het noorden van Limburg, maar woon inmiddels al een hele tijd in Maastricht. Hier heb ik Visuele Communicatie op de Academie Beeldende Kunsten gestudeerd. Vorig jaar heb ik de Master in Reading Type & Typography aan de PXL-MAD in Hasselt afgerond. Mijn afstudeerproject was de publicatie Reading Mary through Time & Space, waarin ik me richtte op methodes en systematiek om door boeken te navigeren en verschillende verhaallijnen over te brengen.


Als kind was ik al gefascineerd door wetenschappelijke invalshoeken. Ik kon uren door de Bosatlas bladeren en maakte met een vriendin magazines die we in elkaar knipten en plakten en met een fiets door Koningslust verspreidden. In die zin ben ik nog bezig met het werk dat ik als kind al interessant vond.