688-1024x576De muziekstudio

 

Hoe ga je te werk?
Dat is lastig, omdat ik zoveel verschillende dingen doe. Ik laat me beïnvloeden door wat er op me af komt. Als ik voor mezelf werk en muziek maak, dan begin ik gewoon. Ik laat het gebeuren en dan kijk ik daarna wel wat ik ermee ga doen, ik ga niet eerst een plan maken. Als een bandje mij vraagt als opnameleider dan kijk ik in hoeverre de bandleden gestuurd willen worden, soms willen ze helemaal niet gestuurd worden en dan laat ik ze. Dan let ik op de details. Soms willen muzikanten dingen die niet kunnen, dan zeg ik dat dat niet gaat. Maar ook dan laat ik ze gewoon een paar uur stoeien, want anders ga ik net zo hard kapot als dat zij gaan. Dan kan ik daarna niks meer verzinnen. Verder luister ik veel.

 

Wat is jouw achtergrond?
Ik maak sinds mijn twaalfde muziek, toen kreeg ik ook mijn eerste muziekles. Maar daar moest ik eigenlijk meteen mee stoppen omdat ik hoofdpijn kreeg van het tegelijkertijd lezen en spelen van muziek. Daarna ben ik alleen blijven spelen. Ik heb nog een gitaarles gehad toen ik 17 was, maar dat vond ik niet leuk. Eigenlijk heb ik altijd gewoon muziek gespeeld, zonder opleiding. Eerst piano, later ben ik gaan bassen omdat er een bandje was die een bassist nodig had. Het opnemen in een studio ben ik eigenlijk pas veel later gaan doen. Qua muziekgenre ligt mijn achtergrond in de blues-muziek. (Sjang is beroemd in het Vlaamse rythm & blues-circuit, heeft in talloze bandjes gespeeld, red.) Zelf maak ik meer geluiden, hedendaagse moderne muziek. Hoeft niemand mooi te vinden. Het gaat om het proces.

Ik woon al mijn hele leven in Maastricht, ik ben opgegroeid hier om de hoek van de Bankastraat. Ik voel me dan ook enorm verbonden met dit gebouw.

Wat is je favoriete kunstwerk?
Ik heb voor mezelf besloten dat ik niet kies. Dat is niet te doen. Ik heb een top 10. En daar laat ik het bij.