Nathalie in haar atelier

Wie zijn toch eigenlijk al die kunstenaars die via SAM een atelier hebben? Wat doen ze, wat maken ze en wat drijft ze? In de serie Achter de deur van… belicht SAM de komende tijd een aantal van deze creatieve geesten
.

Achter de deur van… Nathalie Brans (1968) – Beeldend kunstenaar
Tekst en foto’s: Rick van der Linden


Er is weinig in het ateliergebouw aan de Kasteel Kessenichstraat dat herinnert aan de vroegere functie van houtwerkplaats. De kleuren en materialen in het atelier van Nathalie Brans, achterin het gebouw en grenzend aan een kleine binnentuin, zijn zacht en ingetogen. Op de achtergrond klinkt subtiel het geluid van een instrumentaal muziekstuk, het licht wordt gefilterd door een half-transparant gordijn en het geheel voelt als een sereen universum, ver weg van de drukte van de stad.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Nathalie en ik ben beeldend kunstenaar. Ik werk voornamelijk met foto’s, papier en textiel, vaak in combinatie met elkaar. Ik ben veel bezig met licht en beschouw het ook echt als materiaal in mijn werk. De zon, de maan en de kosmos zijn centrale thema’s in mijn werk, en licht is hetgeen dat alles met elkaar verbindt.