Linda Friesen

 

Wie zijn toch eigenlijk al die kunstenaars die via SAM een atelier hebben? Wat doen ze, wat maken ze en wat drijft ze? In de serie Achter de deur van… belicht SAM de komende tijd een aantal van deze creatieve geesten.

 

Achter de deur van… Linda Friesen (1986), modeontwerper
Tekst: Liselotte Spoormans

 
Linda heeft haar atelier in, Studio SAM, het voormalige L1-gebouw aan de Bankastraat. Een grote ruimte waar ze haar ontwerpen stalt en waar ze haar naaimachines heeft staan. Ook loopt er een stagiaire rond en sieren foto’s van Linda’s ontwerpen de wand. Er hangt een beetje een donkere sprookjesachtige sfeer, en dat heeft een reden … Linda timmert flink aan de weg en lanceert binnenkort haar achtste couture collectie.

 

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben modeontwerper en ik maak couture kleding en kleding op maat. De stijl is romantisch, maar dan op een hedendaagse manier. Vrouwelijk en elegant. Ik heb een eigen stijl en mensen kunnen aan mijn werk vaak zien dat het van mij is. Er zit veel vakmanschap en handwerk in mijn werk. Kortom veel manuren en dat zie je er ook aan af. Mijn mode neigt meer naar de Parijse en Milanese stijl dan naar de Amsterdamse stijl. Dat betekent dat mijn ontwerpen iets meer van de oude stempel zijn en niet zo conceptueel. Wel fashion forward maar met het behoudt van elegantie.