EERSTE OOGST

Schermafbeelding 2014-05-21 om 10.05.50EERSTE OOGST presenteert de eerste drie aankopen van SPACE Maastricht alsmede een keuze uit de reeds bestaande SPACE Collection, een project van Alain De Clerck. Al deze werken zijn aangekocht dankzij de samenwerking met het publiek en de Euroflammes-sponsors, in Luik sinds 2002 en in Maastricht sinds 2013.
De expositie verwelkomt ook twee kunstenaars uit Aken, welke stad op weg is lid te worden van dit nieuwe Europese culturele netwerk.

Met Paul Devens, Chaïm Van Luit, Charlotte Lagro, Sylvie Macias Diaz, Emilio Lopez-Menchero, Stéphane Gilot, Xavier Mary, PICA PICA, Sophie Langohr, Karine Marenne, Frédéric Platéus, Michel François, Jules Lallement, Babis Kandilaptis, Marc Wendelski, Bea Otto, Hella Frowein-Hagenah.

Stichting SPACE Maastricht (een samenwerkingsverband tussen SPACE Luik en Stichting Ateliers Maastricht) werd opgericht in 2014 en beheert de gelden die aan de hand van Minckelers 2.0. ingezameld worden. Door € 1 in de automaat te werpen ontvangt U zowel een vlam als een gedicht en misschien wel een cultureel cadeau. U helpt zo mee aan de ontwikkeling van de grensoverschrijdende collectie van SPACE. De aangekochte werken te Maastricht zijn door door een selectiecommissie uitgekozen en zullen worden bewaard in het kunstdepot van de Provincie Limburg. Ze zullen op reglematige basis in de Euregio tentoongesteld worden.

Locatie: Theater aan het Vrijthof
Vrijthof 47, Maastricht

Opening: vrijdag 6/6/2014  om 18.30u
Verder te bezoeken t/m 21/6/2014 van di – zon  12.00-18.00u