Gezocht enthousiaste kunstenaars met een sociaal hart!

20161027_122623Vanaf 1 november a.s. gaat SAM definitief het voorfront van de voormalige Don Boscoschool aan de Anjelierenstraat huren! In dit pand is plaats voor ongeveer 15 kleinere en grotere atelierruimtes.
 
Het gaat hier om een speciaal pand want hier wordt het project SAM SAM gehuisvest. SAM SAM staat voor ‘samen delen’ en is een initiatief van stichting Fantastike en SAM. Fantastike helpt een aantal (ex)GGZclient-kunstenaars hun artistieke ambities waar te maken in combinatie met een psychisch gezond leven. Binnen SAM SAM kunnen zij werken in het atelier Fantastike . De SAM huurders vervullen de rol van goede buur en geven incidenteel bijv. workshops in een artistiek vakgebied.
 
SAM en Fantastike zijn in 2013 in het koetshuis van Villa Kanjel aan de Meerssenerweg een proef gestart met een klein Fantastike-atelier en 2 werkruimtes voor SAM-huurders.
Nu de proeftuin in het Koetshuis is geslaagd is er een grotere en meer definitieve locatie voor het project gezocht en gevonden in het pand aan de Anjelierenstraat. Daarnaast is het mogelijk in het gebouw activiteiten uit / voor de buurt te faciliteren waardoor het atelier voor de buurt van meerwaarde zal zijn.
 
Atelier Fantastike “bemant” hier 2 ruimtes, een zestal ateliers worden inmiddels verhuurd aan SAM-huurders die zich tijdens of na de proefperiode in Villa Kanjel aan het initiatief hebben gecommitteerd.
 20161027_122323
Er zijn nu nog een viertal ruimtes vrij. Onder voorbehoud zijn de oppervlaktes tussen de 10 en 66m2 en de prijzen tussen ± € 61 en € 300 per maand. Prijzen zijn inclusief servicekosten en een verrekenbaar voorschot energie/belastingen e.d.
Aan iedere SAM-huurder in het pand wordt gevraagd om minimaal twee maal per jaar een project (mee) te organiseren.
Voor verdere info zie bijgevoegd projectplan.
 
Dus gezocht worden:
Enthousiaste professionele kunstenaars met een sociaal hart, die een atelier zoeken om hun eigen beroepspraktijk in te beoefenen en daarnaast enthousiast zijn over deelname aan het SAM SAM project.
 
Ben je geïnteresseerd en sta je bij SAM op de wachtlijst, neem dan zo spoedig mogelijk per mail met SAM contact op via vanaalst@sam-ateliers.nl Motiveer in je aanvraag waarom je graag zou willen deelnemen aan het project, geef ook aan hoe je denkt dat je bijdrage er uit zou kunnen zien. Ben volledig, enkel aanvragen die aan het voorafgaande voldoen kunnen in behandeling worden genomen! Wanneer je aanvraag geschikt is voor het project nodigen wij je snel uit voor een gesprek. 
Reageer zo snel mogelijk. Weg is weg…