Producten en verpakkingen worden gefotografeerd

Hoe ga je te werk?
Vaak is de vraag aan een grafisch vormgever ‘kun je dit bestand opmaken?’ Maar ik werk voornamelijk aan projecten waarbij ik vanaf het begin betrokken ben. Daarom begin ik vaak met een analyse. Is het verhaal duidelijk? Klopt het inhoudelijk? Streeft het zijn doel na? Dat kan confronterend zijn, omdat het soms de hele vraag en daarmee de eigen denkwijze van iemand verandert. Toch merk ik dat het eindresultaat vrijwel altijd voldoening geeft. Een identiteit biedt zekerheid en houvast.


Wat is jouw achtergrond?
Op De Eindhovense School heb ik Multimediavormgeving gestudeerd en later Grafisch Ontwerp op de Media & Design Academie in Genk. Al tijdens die opleidingen zocht ik naar de grenzen van mijn vakgebied. Ik zag de computer vooral als een medium om te produceren, maar het observeren, waarnemen en vooral het fantaseren moest los van het beeldscherm plaatsvinden.
Ik heb bij verschillende ontwerpbureaus gewerkt maar merkte dat het steeds geforceerder voelde om in het stramien van een ander te werken. Uiteindelijk heb ik de stap gezet om voor mezelf te beginnen.