De ateliers van SAM worden verhuurd tegen betaalbare prijzen. Daar maakt SAM zich ook hard voor omdat het belangrijk is om de werkruimtes toegankelijk te houden voor de kunstenaars, vaak bepaald niet de meest kapitaalkrachtige bevolkingsgroep. Een extra inspanning gaat SAM nu verrichten voor de startende kunstenaars die vers van de HBO-kunstopleidingen komen.  Zij hebben immers vaak een extra kleine beurs en hebben hiermee in de opstartfase van hun beroepspraktijk te vaak onvoldoende middelen om een -ook voor hen- noodzakelijke werkruimte huren.

Daarom heeft SAM besloten om, bij wijze van experiment en binnen een beperkt budget, een aantal ruimtes tegen een huurkorting aan academieverlaters te gaan verhuren.

 

Dus: ben je minder dan 3 jaar geleden afgestudeerd aan een HBO-kunstopleiding en kom je, volgens het toewijzingsbeleid van SAM, in aanmerking voor een atelier? Dan kan het zijn dat de huurkorting op jou van toepassing is. Deze korting bedraagt het 1e jaar 50% van de kale huurprijs, het 2e huurjaar 35% en het 3e huurjaar 20%.

Deze korting geldt alleen voor de kale huurprijs (dus niet voor de bijkomende servicekosten en voorschotten energie/belastingen) en is daarnaast niet van toepassing voor huurders die al een huurcontract met SAM hebben afgesloten.

 

Ben je starter en zie je op de site van SAM een geschikt atelier, meld je dan. Voor het bij SAM beschikbare budget geldt: op=op. Dus ben er snel bij.