Heb je een favoriet kunstwerk of een favoriete kunstenaar?
Er is geen favoriet, wel een aantal kunstenaars die ik bewonder. De Nederlandse kunstenaar Adriaan Rees bijvoorbeeld. Maar ook Adrian Arleo, die in haar beelden veel met mens- en dierfiguren werkt. De schilder David Hockney vind ik ook erg goed, vooral zijn intense kleurgebruik spreekt me aan. En ik zou graag nog een keer de Tarot-tuin van Niki de Saint Phalle in Italië willen bezoeken.

Wat inspireert je?

Dat verschilt. Ik blader vaak in een boek met foto’s over Afrikaanse volkskunst. Er staan beelden in van personen die kleding en maskers dragen, vaak worden die gebruikt bij ceremonies. De kleuren zijn uitbunding en de sfeer is luchtig.
Humor is belangrijk in mijn werk. Er moet altijd iets van een twist in zitten, dieren met menselijke kenmerken bijvoorbeeld.

Waar ben je nu mee bezig?

Voor de Researchschool CaRe van de Universiteit Maastricht werk ik aan een serie keramieken uilen. Elk jaar wordt aan een promovendus met het beste proefschrift een beeld uitgereikt. Een uil is het symbool van wijsheid, maar uilen zijn ook heel sociale dieren. Het is een mooie opdracht waar ik veel vrijheid in kan vinden. Onlangs zijn een aantal uilen tijdens het bakken in de oven ontploft. Misschien was ik te ongeduldig met drogen, het is de eerste keer dat dit me overkomt.