Een grote wand in het atelier is gevuld met een schildering van dieren en fantasiefiguren

Hoe ga je te werk?
Als ik werk aan strips begin ik altijd met handmatig schetsen. Hier ontstaan de ideeën en het concept. Op een gegeven moment maak ik de overstap naar de computer. Ik heb een tablet en een speciale pen waarmee ik heel natuurlijk op het scherm kan tekenen.
Momenteel werk ik aan de strip Linke Loesje of Chancy Chloe in het Engels. Elke week plaats ik een deel op mijn Instagram-pagina. Zo creëer ik structuur voor mezelf en kan ik de reacties van anderen zien.


Het werk voor de Verfraaiers speelt zich vaak buiten af en is daarmee echt afhankelijk van het weer. Afgelopen zomer was het bijvoorbeeld een periode extreem heet en dat is oncomfortabel voor ons als schilders, maar ook niet goed voor de verf. Ik probeer daarom zoveel mogelijk projecten in het voorjaar en najaar te plannen.

Wat is jouw achtergrond?
Ik ben geboren en opgegroeid in Maastricht en heb de Docentenopleiding op de Academie Beeldende Kunsten Maastricht gevolgd. Een groot deel van mijn familie komt uit het onderwijs. Als kind vond ik het al leuk om dingen uit te leggen en mensen te helpen. Ik kan me herinneren dat we op de basisschool allemaal een wc-rolletje op tafel hadden staan met een groene en een rode kant. Groen betekende dat je beschikbaar was voor vragen van andere leerlingen, rood dat je niet gestoord wilde worden. Mijn rolletje stond vrijwel permanent op groen.

Samen met Bert Volkers heb ik de Verfraaiers opgericht. Hij is vijf jaar geleden overleden toen we nog niet zo lang bezig waren. Ik heb me een tijd afgevraagd of ik er mee door moest gaan. Bert wilde graag dat ik het werk voort zou zetten, en hij wilde ook dat ik zijn werkmaterialen over zou nemen. Het atelier is nog steeds gevuld met een deel van zijn spullen.