Boven een venster hangen sculpturen

Heb je een favoriet kunstwerk of een favoriete kunstenaar?
Toen ik studeerde wilde ik niet naar andere kunstenaars of kunstwerken kijken. Ik wilde ook geen museums bezoeken, hoewel ik soms werd gedwongen om voor een schoolreis naar een kunstinstelling te gaan. Ik had het idee dat ik mijn creativiteit en verbeelding moest beschermen.
Nog steeds beperk ik visuele input, maar ik luister wel veel naar podcasts als ik aan het werk ben. Makers van podcasts gaan vaak de diepte in. Ze nemen de tijd om een onderwerp van alle kanten te belichten, iets dat in de media nauwelijks nog gebeurt.

Wat inspireert je?

Natuur. Biologie. Organismen. Evolutie. Het lichaam. Lichaamsdelen. Mensen. Menselijk gedrag en de manier waarop ze hun wereld vormgeven.

Waar ben je nu mee bezig?

Ik werk aan het opnemen en bewerken van video’s voor verschillende opdrachtgevers. Ik experimenteer daarin met special effects waarin ik delen en fragmenten van video’s met elkaar combineer, een soort digitale collage-achtige techniek. De werken in opdracht en mijn vrije werk zijn duidelijk gescheiden. Als videomaker treed ik vaak naar buiten, maar in mijn autonome werk heb ik juist de behoefte om me af te sluiten. Momenteel richt ik me op maken van sculpturen in de vorm van hoofden, gemaakt uit een mengeling van klei en papier-maché. Ik werk daarbij niet teveel natuurgetrouw en voornamelijk vanuit mijn verbeelding. Ik vind het interessant om af te wijken van de werkelijkheid.
Recentelijk heb ik een opdracht afgerond met grote tekeningen in opdracht voor een Duitse bedrijf. Een uitdagend project, omdat ik vanuit een opdracht vrij werk kon maken.