Minckelers 3000 keer ontstoken

minckelers_1
De Vlam van Minckelers, ontworpen door het Luikse Space Collection en ontwikkeld met medewerking van SAM, is sinds eind 2013 zo’n 3000 keer ontstoken.

Dat betekent dat bijna 3000 mensen de moeite hebben genomen om in ruil voor een euro de vlam te laten branden en een kaartje met een gedicht of een gratis ticket voor een culturele voorstelling in Maastricht of Luik te ontvangen. Van de ongeveer 250 winnaars van een culturele voorstelling hebben 30 hun ticket ook daadwerkelijk afgehaald bij de VVV.

Van de opbrengst (inclusief sponsorbedrag van € 10.000 van Enexis) zijn inmiddels 3 kunstwerken van jonge kunstenaars aangekocht. Binnenkort worden nog eens 2 nieuwe kunstwerken aan deze verzameling toegevoegd. De eerste 3 werken zijn gemaakt door Paul Devens, Chaim van Luit en Charlotte Lagro, allen afgestudeerde kunstenaars aan de Academie voor Beeldende Kunsten ABK of verbonden aan de Jan van Eyck-academie. De kunstwerken worden volgend jaar maart en april tentoongesteld in het Provinciehuis aan de Maas.

Space Collection, het Luiks kunstenaarscollectief die het concept bedacht heeft, werkt aan nieuwe plannen voor promotie en het enthousiasmeren van sponsoren. Zij willen de verbinding tussen Minckelers en kunst gaan versterken

Bron: MaastrichtNet.nl