Schilderij in het trappenhuis

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt?
Misschien is het probleem dat ik nooit heb willen luisteren. Ik heb weinig vertrouwen in autoriteit, wellicht door mijn jeugd in de Sovjet-Unie.
Mensen zijn vaak gestrest. Ik probeer niet teveel te analyseren en te plannen, maar gewoon te doen. Ik weet dat het uiteindelijk goedkomt, hoewel ik ook voortdurend in twijfel ben. Het is een vreemde cocktail van onzekerheid en zelfvertrouwen die mij vooruit drijft.

Tot slot, wat betekenen SAM en deze werkruimte voor jou?

Sinds deze winter woon ik in dit woonatelier en het is ongelofelijk wat de uitwerking van je omgeving op je gemoedstoestand kan zijn. Hiervoor voelde ik me opgesloten, alsof ik in een cocon zat. Ik heb nu weer het gevoel dat ik kan ademhalen en dit woonatelier is daar een groot onderdeel van. Ook de wijk draagt daar aan bij. Het is een soort minidorp, een wereld op zich. 

Samen met buurtgenoten werk ik aan diverse projecten in Mariaberg en onlangs hebben we van het Elisabeth Strouven Fonds een geldbedrag gewonnen om onder andere een minibibliotheek en een aantal buurtworkshops op te zetten. Ik ben op het punt gekomen dat ik graag iets terug wil geven aan mijn omgeving. Een symbolisch dankjewel.

Kijk voor meer informatie over Leonid Babiichouk op www.madebyleonid.com