image002-1024x577
Roderik Povel

Wie zijn toch eigenlijk al die kunstenaars die via SAM een atelier hebben? Wat doen ze, wat maken ze en wat drijft ze? In de serie Achter de deur van… belicht SAM de komende tijd een aantal van deze creatieve geesten.

Achter de deur van… Roderik Povel (1976), componist en zanger wholesale nfl jerseys from china
Tekst: Liselotte Spoormans

De piano en keyboard hebben een prominente plek in de werkruimte van Roderik aan het Mariabastion in de Ravelijn. De zanger en componist zit midden in een verhuizing. Hij gaat binnen het zelfde pand naar een grotere ruimte. Hij is bedachtzaam, kiest zijn woorden zorgvuldig en wil als het over kunst gaat vooral niet te veel oordelen. Zoals hij het zelf zegt waakt hij voor kunstpraat.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben zanger, ik zing al mijn hele leven en daarnaast componeer ik muziek. Ik maak muziek in de breedste zin van het woord. Ik ben opgeleid in de jazzmuziek, dat is mijn basis. Ik doe heel veel verschillende dingen maar ik ben veel bezig met theaterproducties en audioproducties. Ik begeleid acteurs op het toneel, daar schrijf ik muziekstukken voor. Ook bemoei ik me met de regie. Ik werk graag met andere mensen. De sturende en begeleidende rol ligt me eigenlijk wel, ik vind het mooi om de ontwikkeling bij anderen te zien. Verder heb ik mijn eigen projecten waarvoor ik dan weer zelf op het podium sta als zanger, maar ik heb nooit zo de ambitie gehad om in de spotlights te staan. Verder geef ik ook les op het Conservatorium.