Portret Esther van de Pas

Esther van de Pas

Wie zijn toch eigenlijk al die kunstenaars die via SAM een atelier hebben? Wat doen ze, wat maken ze en wat drijft ze? In de serie Achter de deur van… belicht SAM de komende tijd een aantal van deze creatieve geesten.

Achter de deur van… Esther van de Pas (1981), theatervormgever 
Tekst: Liselotte Spoormans

Een geweldig uitzicht over de Maas heeft ze. Esther heeft haar atelier op de 2e verdieping van het AINSI-gebouw, een ruime plek waar ze niet alleen werkt, maar ook een gezellige zithoek heeft ingericht. Ze is nu zes jaar bezig als theatervormgever en werkt meestal in Duitsland en dan het liefst in kinderproducties.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben in 2008 afgestudeerd als theatervormgever aan de kunstacademie in Maastricht. Ik heb twee diploma’s, decor en kostuum. De ene keer ligt decor me beter, de andere keer kostuum. Dat hangt van het project af. Het voordeel dat ik heb is dat ik beiden aan kan bieden, en zo dus meer mogelijkheden heb. Ik werk vooral in Duitsland, meestal teksttoneel en kinderproducties. Maar ook wel eens een opera. Ik moet zeggen dat mijn werk het beste tot zijn recht komt in kinderproducties. Daar beleef ik ook het meeste plezier aan. Kinderen vormen een heel dankbaar publiek.