nightshift

 

Tijdens het Maastrichtse evenement NIGHTSHIFT, een vernieuwende combinatie van nachtclub, nachtfilm en nachtrommelmarkt die op zaterdag 11 juni de deuren opent, kan het publiek overdag en ’s avonds buiten ronddwalen in een door kunstenaars ontworpen ‘rommellandschap’. Een deel van dit landschap kan men zelfs mee naar huis nemen!

 

Het gaat om een hele nieuwe invulling van het begrip rommelmarkt. Voor bezoekers komt het erop neer dat zij een (beperkte) entree betalen om binnen te komen (€ 2,50) en vervolgens gratis mee kunnen nemen wat zij willen.

 

Het ‘rommellandschap’ is een symbolische aftrap om op afzienbare termijn te komen tot een ‘vieze’ speelplek voor kinderen in de stad. Met de opbrengsten van het evenement NIGHTSHIFT worden de voorbereidingen gefinancierd om dit te realiseren.

 

Particuliere Maastrichtenaren en organisaties die willen doneren aan dit initiatief wordt gevraagd om daags voor het evenement, op vrijdag 10 juni, bij AINSI zoveel mogelijk ‘goede rommel’ (dus geen huisafval, GFT-afval, glasscherven, chemicaliën, etc.) te komen afleveren bij de marktmeester van dienst. Dat kan de hele dag vanaf 9.00 uur.

 

Doel van het rommellandschap is om de schoonheid en multifunctionaliteit van afval te laten zien. Gezinnen kunnen op zaterdag 11 juni onder begeleiding van kunstenaars creatief aan de slag met rommel, om bijvoorbeeld een eigen kunstwerk te maken, dat men direct mee naar huis kan nemen. Publiek dat meer fysiek bezig wil zijn, kan zich uitleven in de ballentent, waar met ballen porselein kapot kan worden gesmeten. Het rommellandschap wordt ’s avonds en ’s nachts uitgelicht, zodat bezoekers van de nachtclub er ook nog doorheen kunnen struinen.

 

Laatstejaars studenten van de kunstacademie staan op zaterdag 11 juni van 15.00 – 03.00 uur met witte pakken klaar om bezoekers op ludieke wijze te beschilderen, zodat ze ’s avonds in de nachtclub extra opvallen.

kinderen

Het rommellandschap wordt op vrijdag 10 juni gedurende de gehele dag opgebouwd en zal op zondag 12 juni weer worden afgebroken. Daarna hoopt de organisatie van NIGHTSHIFT binnen een jaar een vieze speelplek voor kinderen in de stad te kunnen realiseren die aansluit op het gevoerde experiment op 11 juni.

NIGHTSHIFT is een initiatief van creatief conceptbureau Studio Say, in samenwerking met onder meer het Theater aan het Vrijthof, dat graag ziet dat de theaterlocatie AINSI op de Lage Kanaaldijk nieuwe concepten aantrekt die een nieuw en breder publiek naar het theater laten komen.

 

kinderen2

 

NIGHTSHIFT volgt op zaterdag 11 juni een breed spoor:

•  Een nachtrommelmarkt, van 3 uur ’s middags tot 3 uur ’s nachtS
•  Zeven uur achter elkaar film kijken, van 8 uur ’s avonds tot 3 uur ’s nachts
•  Een experimentele nachtclub, van 10 uur ’s avonds tot 3 uur ’s nachts, met onder meer Ellen ten Damme

 

Een ticket voor alle onderdelen samen, een zogeheten passe-partout, kost € 12,50 en is verkrijgbaar via Theater aan het Vrijthof.

Bezoekers die aantonen dat ze op 11 juni jarig zijn, hebben gratis toegang tot de nachtclub. Om een ticket te bemachtigen, kunnen zij zich (met identificatie) melden bij de balie van de partners van het evenement: Theater aan het Vrijthof (Uitbalie), Sauter Wijnen, Surplace coffee, Semplice e Buono of Maastricht Athletic Club.  

De nieuwe nachtclub verwacht bij de eerste editie vijfhonderd bezoekers. Voor het rommellandschap worden bij goed weer tweeduizend bezoekers verwacht.

 

Meer informatie

Studio Say, Gerrino Mulder, Castelmorelaan 34, 6213 CW Maastricht | T 06-55375797 | E idee@studiosay.nl

http://studiosay.nl of www.facebook.com/nightshiftmaastricht

bekijk de trailer via https://youtu.be/fkh9OqRj2ts

bestel tickets via www.tahv.nl/nightshift