Nicole kreeg het schilderij met Nelson Mandela van de familie van Bert Volkers, mede-oprichter van de Verfraaiers

Heb je een favoriet kunstwerk of een favoriete kunstenaar?
Er is niet een vaste kunstenaar of stroming die ik volg. Ik merk dat ik delen van werken opsla, stukjes van kunstenaars en kunstwerken. Vroeger las ik veel Asterix en Obelix, de combinatie van heldenverhalen en fantasy sprak me aan. De oude stripboeken Suske en Wiske vond ik ook goed. Tegenwoordig zijn de strips statischer getekend, maar in de tijd van Willy Vandersteen was de stijl vrij los en een stuk levendiger.

Wat inspireert je?

Er zit een stripwinkel in Sittard, Atomik. Als ik er heenga moet ik me echt inhouden om niet teveel te kopen. Vaak vraag ik de eigenaar om advies. Het is interessant om te zien hoe striptekenaars continu blijven nadenken hoe het werk bijzonder te houden, met vernieuwende teken- en verhaaltechnieken, papier en speciaal drukwerk.
Social media is ook steeds meer een inspiratiebron voor mijn strips. Het idee van slice of life vind ik interessant, dat je een strip gebruikt om kleine stukjes uit het leven van alledag te verbeelden.

Waar ben je nu mee bezig?

Momenteel werk ik aan de voorbereiding van een workshop tijdens de Vrijheidsspelen in Mesch. Samen met mede-Verfraaier Marlies de Jong bereid ik een project voor kinderen voor. Het is deze maand precies 75 jaar geleden dat Limburg werd bevrijd en daarom ben ik afbeeldingen uit de oorlogsperiode aan het verzamelen. Die kunnen de kinderen uitknippen en bewerken om uiteindelijk een stop-motion-video te maken.