Linda’s collectie GENESIS. Foto: Peter Stigter


Wat is je favouriete kunstwerk?
Ik ben niet echt een kunstkenner moet ik bekennen. Ik ga ook nauwelijks naar musea. Ik vind de stukken van Iris van Herpen wel heel erg tof. Dat is één van de beste Nederlandse ontwerpers van dit moment. Haar werk is zo wiskundig en technisch, heel indrukwekkend. En alles van Alexander McQueen, zijn werk heeft ook dat duistere en sprookjesachtige wat mij zo aanspreekt.

Wat inspireert je?
Sprookjes inspireren mij. Misschien moet ik dat niet zeggen omdat het een Disney beeld oproept. En dat is niet wat ik maak, geen goedkope carnavalskostuums om het zo maar te zeggen. Misschien is het beter om te zeggen dat ik mijn inspiratie uit een romantische droomwereld haal. Ik heb bijvoorbeeld een collectie gemaakt die Into the Dark Forest heet. Met een sprookjesachtig figuur zoals Sneeuwwitje of Roodkapje, die het bos ingaat als onschuldig persoon met lichte transparante stoffen en gaandeweg worden de kleuren steeds feller. Haar karakter wordt dan ook steeds feller en volwassener, uitmondend in zwart waarbij het personage dan eindigt als de boze koningin. Het klinkt kinderachtig qua idee, maar ik vertaal het dan op zo’n manier dat het esthetisch en modern wordt.  

Waar ben je nu mee bezig?
Eind juni moet mijn nieuwe collectie af zijn, want dan doe ik weer mee aan FASHIONCLASH. Ik doe al vanaf het begin mee en het is altijd superleuk. FASHIONCLASH festival is flink aan het groeien en trekt veel internationale pers en ontwerpers aan. In oktober toon ik deze collectie ook in Parijs.
Ik wil me ook iets meer gaan richten op PR. Daar doe ik nu praktisch niks aan. Mensen vinden mij op naamsbekendheid en via Facebook. Dat gaat heel goed, ik kan volledig leven van mijn werk.