Gesamtkunstwerk in het kader van CH 2018

In het kader van het gegeven dat Leeuwarden in 2018 tot Culturele Hoofdstad van Europa is benoemd, heeft Dirk Hakze het initiatief genomen om een nieuwe editie in de reeks van The Colorfield Performance te ontwikkelen.

The Colorfield Performance is de verzamelnaam voor grote Land – Art projecten waarin Dirk Hakze samenwerkt met andere kunstenaars. Bij deze nieuwe opzet wil Hakze samen met 1919 andere kunstenaars 2018 schilderijen maken . De panelen staan opgesteld in een driehoek met zijden van 233 meter. Het kunstproject wordt gerealiseerd in een 101 dagen. Iedere deelnemer heeft één dag de tijd om een schilderij te maken. Per dag werken er 19 kunstenaars op de locatie.De schilderijen worden gemaakt op panelen van watervast multiplex. Deze panelen hebben afmetingen van 122×122 CM. Het beschilderen van de panelen vindt plaats van 15 mei tot 15 september 2018. Daarna als alle schilderijen voltooid zijn, worden zij nog tot 1 oktober tentoongesteld.

Het idee achter de nieuwe opzet is om vanuit één gemeenschappelijk concept de totaal verschillende individuele bijdragen te laten samenvloeien tot één grote kleurrijke eenheid. De driehoek van individuële schilderijen vormen samen een krachtige markering in het Friese landschap. Dit idee sluit prachtig aan bij het centrale thema Mienskip van Culturele Hoofdstad 2018. Dirk Hakze werkt regelmatig samen met andere collega’s onder het motto: “Investeer niet alleen jezelf, maar in elkaar”. De locatie waar dit alles gaat plaatsvinden ligt aan de ringweg van Sloten( de kleinste van de Friese steden). Het samenvloeien van alle schilderijen kan men het beste waarnemen bij het kanon op het bolwerk van Sloten.

The Colorfield Performance CH 2018 is een uniek podium voor kunstenaars. Iedere kunstenaar kan deelnemen aan dit project als zij/hij ingezetene is van een Europese lidstaat. Meedoen is een absolute belevenis en levert veel voordelen op, zoals: veel publiciteit, het contact met andere kunstenaars, galerieën, musea en een grote toestroom van publiek. Daarbij zijn er uitstekende mogelijkheden voor de verkoop van het werk. Daarnaast wordt iedere deelnemer met naam en woonplaats genoemd op de website van The Colorfield Performance CH 2018 en krijgt een link naar haar/zijn eigen website.

De inschrijfronde loopt nu enige tijd en er komen dagelijks heel veel positieve reacties en aankondigingen voor deelname binnen. Inmiddels heeft de snelheid waarmee de inschrijvingen binnenkomen zich verdrievoudigd. Ook van over de grenzen komen veel aanmeldingen binnen.
Er ontwikkelt zich dus een internationaal veld aan deelnemers. Op 1 mei 2017 sluit deze inschrijfronde. De datumprikker wordt op volgorde van inschrijving verstuurd. Het jaar 2018 lijkt nog ver weg, maar de tijd gaat sneller als men denkt. Wie mee wil doen doet er dus goed aan om niet al te lang te wachten met inschrijven. Het is belangrijk om eerst de deelnemersinformatie en deelnemersvoorwaarden goed te lezen. De onderstaande link voert direct tot de algemene informatie.

 

Meedoen?

Stuurt u een mail aan info@dirkhakze.com
http://www.dirkhakze.com/projecten/the-colorfield-performance-ch-2018.html